środa, 25 września 2013

Pappardelle z grzybami i pastą truflową

Witajcie Kochani,

w weekendy - zazwyczaj nie gotuję. Chodź zdarzają się wyjątki.  Dlatego tak pięknie napisałam w piątek, że - rozpoczyna się weekend pod tytułem - Gotwanie z Zygmuntem

No i Zygmunt się zgodził na to, żeby udostępnić jego przepis :). A wręcz był wniebowzięty :)!.
Powiem od razy, iż stałam z boku i nie wcinałam się. To sprawiło, iż nasze toczące się od wieków kulinarne batalie zostały zażegnane.  Pomyślałam - "niech będzie" :).

Wiec teraz - obiecany post. 
Cóż wcinałam na sobotni obiad ?
Podgrzybki z pastą truflową + parmezan


Skłądniki na 2 porcje:
- 250 g makaronu pappardelle 
- 20 dag prawdziwków 
- 2 zabki czosnku
- sól, pieprz
- 1,5 łyzeczki masy - z czarnych trufli (można dodać również i białej)
- oliwa z oliwek
- parmezan






Wykonanie
Makaron gotujemy jak na opakowaniu. 
Grzybki podsmażamy i podduszamy na patelnii z dodatkiem czosnku - na oliwie z oliwek.
Następnie mieszamy z makaronem + pasta truflowa i posypujemy startym prarmezanem :)
Prosto, smacznie, pysznie, włosko :).

Thanks Zygmunt  :) !

Fot. Zygo 

1 komentarz: