Witajcie Kochani,
w weekendy - zazwyczaj nie gotuję. Chodź zdarzają się wyjątki. Dlatego tak pięknie napisałam w piątek, że - rozpoczyna się weekend pod tytułem - Gotwanie z Zygmuntem.
No i Zygmunt się zgodził na to, żeby udostępnić jego przepis :). A wręcz był wniebowzięty :)!.
Powiem od razy, iż stałam z boku i nie wcinałam się. To sprawiło, iż nasze toczące się od wieków kulinarne batalie zostały zażegnane. Pomyślałam - "niech będzie" :).
Wiec teraz - obiecany post.
Cóż wcinałam na sobotni obiad ?
Podgrzybki z pastą truflową + parmezan
Skłądniki na 2 porcje:
- 250 g makaronu pappardelle
- 20 dag prawdziwków
- 2 zabki czosnku
- sól, pieprz
- 1,5 łyzeczki masy - z czarnych trufli (można dodać również i białej)
- oliwa z oliwek
- parmezan
Wykonanie
Makaron gotujemy jak na opakowaniu.
Grzybki podsmażamy i podduszamy na patelnii z dodatkiem czosnku - na oliwie z oliwek.
Następnie mieszamy z makaronem + pasta truflowa i posypujemy startym prarmezanem :)
Prosto, smacznie, pysznie, włosko :).Thanks Zygmunt :) !
Fot. Zygo
Ale pychota...
OdpowiedzUsuń